Asociația Galați, orașul meu susține reintroducerea curselor navale de agrement între Galați și Brăila

Distribuie articolul

Nemulțumit că în Programul de Ziua Marinei nu au fost incluse minicroazierele pe Dunăre, reprezentantul celei mai active asociații aparținând societății civile din Galați, Bogdan Radu Brînzan, a reacționat prompt:

„Propunerea noastră era să se organizeze minicroaziere pe Dunăre, așa cum s-a întâmplat de Ziua Dunării. Firește că nu ne-am gândit la curse gratuite, așa că motivația Primăriei, că nu are bani, e nejustificată. Știu că gălățenii își doresc să se plimbe pe Dunăre, s-a stat la coadă pe 29 iunie. Sunt mulți tineri veniți acasă în concediu și sunt convins că și-ar fi dorit o astfel de minicroazieră. Ba mai mult, sunt și dintre cei care nu au reușit de Ziua Dunării să prindă un loc, din diverse motive și așteptau această nouă ocazie. Este important să știm cine suntem și ce vrem, ce este identitar pentru noi. Eu nu aș fi conceput o Zi a Marinei, fără nave,” a spus Brînzan.

Președintele Asociației Galați, orașul meu a explicat că pentru o sumă rezonabilă, de 30 de lei, gălățenii și-ar fi plimbat copiii până la Brăila, cu vaporașul.

„Noi susținem introducerea unei curse navale de agrement săptămânale Galați-Brăila, în perioada mai-octombrie. Este inadmisibil ca două orașe port vecine să nu fie legate prin acest mijloc de transport tradițional,” a mai spus Brînzan.

De Ziua Dunării, la inițiativa Asociației, Primăria Galați a pus la dispoziție, gratuit, mai multe ambarcațiuni iar gălățenii au stat la coadă ca să se plimbe cu vaporul.


Distribuie articolul

You May Also Like