Rețea nouă de apă și canalizare la Filești și Barboși

Distribuie articolul

 

 

 

Primăria municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal informează că s-au finalizat lucrările de extindere a rețelei de apă și de canalizare în cartierele Barboși și Filești.

Primarul Ionuț Pucheanu, a afirmat că este vorba despre încă un obiectiv îndeplinit iar Galațiul a devenit unul dintre puținele municipii racordate aproape în întregime la rețeaua de apă și canalizare.

„Suntem la un procent de aproximativ 99% din acest punct de vedere.

Fiecare cartier al Galațiului este important, iar pentru cei ce locuiesc la Filești și Barboși este cu siguranță o veste bună pentru că vorbim de accesul la servicii de bază. În ultimii ani avem un adevărat record de investiții derulate în diferite zone ale Galațiului pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare”, spus primarul Galațiului.

În cartierul Barboși s-au realizat 5,7 km de rețele de apă potabilă, 7,7 km de rețele canalizare, dar și 3 noi stații de pompare a apei uzate.  În cadrul rețelei de distribuție s-au realizat circa 150 de branșamente, cămine, hidranți, subtraversari drumuri, dar și 7 cămine de monitorizare a presiunii, a debitului și a concentrației de clor echipate cu sisteme de transmitere la distanță a acestor parametri, în timp real, care sunt deja integrate în programul noului dispecerat. În toate căminele executate s-au montat pe branșamente contoare electromagnetice cu citire la distanță.

În cartierul Filești vorbim de 4,5 km rețele apă potabilă, 5,2 km rețele canalizare și 3 stații de pompare a apei uzate. În rețeaua de distribuție s-au executat aproximativ 230 de branșamente, cămine, hidranți, subtraversări drumuri, precum și 7 cămine de monitorizare a presiunii, debitului și concentrației de clor echipate cu sisteme de transmitere la distanță a acestor parametri, în timp real, care sunt deja integrate în programul noului dispecerat.

În toate căminele executate s-au montat pe branșamente contoare electromagnetice cu citire la distanță.

Lucrările fac parte din contractul derulat de operatorul Apă Canal – ”GL-CL-01 – Alimentare cu apă și canalizare în Aglomerările Galați și Smârdan”, în cadrul căruia sunt cuprinse și alte zone din municipiul Galați.

Valoarea contractului este de 36,3 milioane de euro fără TVA.

Contractul face parte din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Galați în perioada 2014-2020”, în valoare de 180 de milioane de euro, derulat la nivelul județului Galați de către SC APĂ CANAL SA, având ca beneficiari 22 de unități administrativ-teritoriale.

În cadrul proiectului, municipiul Galați beneficiază de lucrări ce se cifrează la 26 de milioane de euro pentru modernizarea și extinderea sistemului de apă și canalizare.

 


Distribuie articolul

You May Also Like