Al treilea deces din cauza caniculei la Galați: trupul unui văcar a fost găsit pe o uliță din satul Călmățui

Distribuie articolul

Se înmulțesc tragediile provocate de caniculă. În județul Galați, duminică seară a fost consemnat cel de al treilea deces din ultimele cinci zile. Ultima victimă este un bărbat de 67 de ani care a fost descoperit decedat pe o uliță a satului Călmățui. Probabil, decesul a fost cauzat de caniculă în condițiile în care bărbatul avea numeroase arsuri solare pe piele și nu prezenta urme de violență. Polițiștii au început o anchetă.

„Bărbatul a fost găsit decedat în zona localității Călmăţui, iar din primele cercetări a reieşit că nu prezenta urma de violenţă. S-a deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpă, dar aşteptăm şi rezultatele raportului medico-legal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Andreea Rogojină.

Medicii care au ajuns la fața locului au constat că bărbatul decedase de câteva ore. Văcarul a murit după prânz atunci când termometrele arătau 38 de grade Celsius. Probabil, victima consumase alcool deoarece lângă bărbatul decedat a fost găsită o sticlă goală.

„Este vorba despre văcarul satului, a fost găsit pe o stradă din Călmățui, a fost anunțată Poliția. Probabil s-a întâmplat din cauza căldurii, avea arsuri solare și credem noi că individul consumase alcool, lângă el am găsit o sticlă goală. Bărbatul avea 67 de ani, când a fost găsit era mort de câteva ore, probabil a murit după prânz când erau aproape 40 de grade Celsius”, a anunțat directorul Serviciului Județean de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi.

Decesul din localitatea Călmățui este cel de al treilea înregistrat în județul Galați de la apariția valului de caniculă. În weekend, doi văcari de 50 de ani și 67 de ani au decedat în localitățile Călmățui și Cavadinești. Cel de al treilea caz s-a produs joi în municipiul Galați. Atunci, un bărbat de 60 de ani a făcut stop cardio respirator chiar în fața blocului în care locuia.


Distribuie articolul

You May Also Like