Atenție gălățeni: furtuni puternice și caniculă în următoarele zile

Distribuie articolul

Meteorologii anunță că ploile și furtunile lovesc România pe fondul valului de caniculă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe regiuni ale țării, valabilă în intervalul: duminică (6 august), ora 18.00 – marți  (8 august), la ora 6.00.

În această perioadă, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Potrivit ANM, „astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei.

Pe parcursul zilei de luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș„.

În paralel, continuă însă canicula.

Trebuie reamintit faptul că, furtuna din 26 iulie a dat bătăi de cap gălățenilor, unii dintre aceștia ajungând chiar și la spital. Mai multe autovehicule au fost avariate, iar în jur de 130 de copaci au fost puși la pământ provocând diferite daune.

Citește și:

Ca după război: furtuna de marți a făcut prăpăd în județul Galați

Dezastru în Galați: vântul a rupt sute de copaci care au rănit persoane, au blocat drumuri, au rupt rețele electrice și au avariat mașini

VIDEO Galațiul, sub asediul ploii

 

sursa foto: GSDG

 

 


Distribuie articolul

You May Also Like