Aproape 7000 de pensionari ai Tecuciului vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun

Distribuie articolul

 

 

În vara anului trecut, mai precis în 29 august, consilierii locali aprobau proiectul prin care pensionarii tecuceni vor beneficia, lunar, de 10 călătorii gratuite tur – retur.

Primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin spunea atunci că trecerea acestui proiect, prin care seniorii tecuceni, cu venituri de până la 2.000 de lei/lunar, vor beneficia de transport gratuit, în limita a zece călătorii/dus-întors/lună, reprezintă un sprijin real pentru aceștia.

„Am găsit soluții, în special din economii și din renegocierea unor contracte umflate de către cei care au crezut că pot face ce vor. Solicitările pentru eliberarea abonamentelor se depun la Direcția de Asigurări Sociale, cu prezentarea actului de identitate și a cuponului de pensie” spunea atunci Lucian Costin.

Acum câteva zile, la ultima ședință a Consiliului Local Tecuci, pragul pentru acordarea acestei facilități pentru pensionari a fost majorat, astfel că acum vorbim despre vârstnicii cu pensii de până la 2500 lei.

În aproximativ un an, Primăria Tecuci a achiziționat mijloacele de transport în comun și a asigurat gratuitate pentru elevi și pensionari.

Mai mult decât atât, a delegat gestiunea serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate către Compania de Utilităti Publice (CUP) Tecuci.

Prin această majorare a limitei pensiilor de la 2000 de lei la 2500 lei, numărul celor ce vor beneficia de gratuități va crește de la 4000 la aproape 7000 de persoane vârstnice.

Primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin a mai spus că „… aceste facilități vin pe fondul creșterii prețurilor în toate domeniile vieții economico-sociale care au condus la consecințe nefavorabile asupra costului vieții pentru toate categoriile de persoane.


Distribuie articolul

You May Also Like