Candidaturi fără restricții de grad pentru noile alegeri ale rectoratului UDJG

Distribuie articolul

Carta Universității „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG) , acum modificată în urma impunerii de către Ministerul Educației – după raportul în urma controlului venit după alegerile nevalidate ale prof. univ. Puiu Lucian Georgescu – dă undă verde pentru orice angajat al universității, să-și depună candidatura la noile alegeri, în perioada 3-5 aprilie.

Până în prezent, doar personalul cu cel mai înalt grad didactic, de profesor universitar, avea dreptul să candideze, dar modificările recente permit acum și angajaților din sectoarele administrativ și managerial să intre în competiție. De asemenea, nu există o limită de vârstă minimă pentru candidați, a subliniat rectorul interimar al universității, Daniela Buruiană. „Dacă am introduce limita de vârstă, ar fi mult mai dur decât în cazul în care am introduce gradul didactic, pentru că ar fi mult mai restrictiv”, spune ea. Buruiană a mai menționat că, oricine are un plan bun de management și idei despre cum să organizeze universitatea, și este curajos, poate să candideze. Așadar, se așteaptă mai mulți candidați decât în trecut, unde numărul maxim a fost de patru.

Atât rectorul interimar, Daniela Buruiană, cât și purtătorul de cuvânt al universității, Alexandru Nechifor, nu se așteaptă la candidaturi din partea personalului administrativ. Deși nu există restricții formale, Nechifor a menționat că „în general, persoanele din administrativ nu își depun candidaturile,” amândoi anticipând candidaturi predominante din rândul cadrelor didactice. Întrebați dacă vor candida, Nechifor a negat categoric, în timp ce Buruiană a menționat doar că nu ia în considerare această posibilitate în momentul de față.

Prin urmare, este așteptat cu interes rezultatul din 5 aprilie, pentru a vedea cine va candida și dacă noile modificări aduse Cartei universității vor genera o diversitate mai mare în lista de candidați la funcția de rector.


Distribuie articolul

You May Also Like