Grivița va intra în sfârșit pe mâini bune!

Distribuie articolul

 

 

Mă numesc Paul Alin Popa, am 37 de ani, sunt căsătorit, tată a cinci copii. Din anul 2016, m-am reîntors în comuna mea natală, unde am copilărit și unde m-am format.

De atunci administrez afacerea familiei mele, o afacere veche de peste 50 de ani, în comuna Grivița, în prelucrarea materialului lemnos. Uitându-mă în comuna noastră, nu pot să nu observ o depopulare masivă, o îmbătrânire a populației active și o lipsă acută de tineret.

În comuna noastră, în ultimii 25 de ani, nu s-a creat nicio plusvaloare, nu s-a făcut nicio investiție majoră, nu s-au creat premise bune pentru a se putea desfășura o afacere, pentru a te putea dezvolta.

Îmi doresc, pentru comuna mea, în calitate de ales, să fim mult mai transparenți, mult mai deschiși pentru micii întreprinzători, antreprenori. Îmi doresc ca Primăria să întindă o mână tuturor celor care doresc să investească bănuțul lor câștigat în afara țării și cu această ocazie îi chem pe toți tinerii plecați din comunitatea noastră să se reîntoarcă, să voteze schimbarea.

În comuna Grivița, îmi doresc înființarea sistemului de canalizare, îmbunătățirea sistemului de apă potabilă, prin crearea unor puțuri de mare adâncime, care să le suplimenteze pe cele actuale.

Îmi doresc, în primul și primul rând, pictarea bisericii din satul Grivița, parohia Grivița.

Îmi doresc, apoi, crearea unui așezământ pentru persoane fără posibilități, pentru a ne ocupa de aceștia, pentru a-i sluji, pentru a-i îngriji.

Pun la dispoziție un teren, pe care familia mea îl deține la fosta bază de cereale, pentru a crea acest așezământ al persoanelor fără posibilități de întreținere.

Apoi, îmi doresc reducerea taxelor și impozitelor pentru persoanele care desfășoară activități economice, la minimum prevăzut de lege.

Îmi doresc apoi, ca toți funcționarii publici să fie mult mai disponibili la problemele cetățenilor.

De asemenea, îmi doresc un iluminat inteligent, cu panouri fotovoltaice, atragerea de investitori, o semnalizare mult mai bună a drumurilor publice, cu limite de viteză.

Un alt lucru, la care mă gândesc și pe care am vrea să-l realizăm este reabilitarea Căminului Cultural.

Pentru satul Călmățui, din comuna Grivița, aș dori să realizăm următoarele obiective:

– În fiecare săptămână, un doctor, o zi pe săptămână să fie la dispoziția persoanelor din acest sat. Reabilitarea dispensarului este alt obiectiv pe care mi-l propun.

– Asfaltarea părții din satul Vechi, care a rămas de mulți ani un drum de țară prăfuit, uitat de autorități.

– Asfaltarea drumului de la Cimitir, până la iaz.

– Înființarea unui parc pentru copii în curtea bisericii din Călmățui.

– Reabilitarea conacului boierului Tache Anastasiu.

– Amenajarea unei platforme pentru gunoi.

-PROGRAME CU FONDURI EUROPENE ȘI GUVERNAMENTALE PENTRU FACILITAREA ACCESULUI LA RESURSE ȘI FINANȚĂRI. Accesarea unor programe cu fonduri europene inerambursabile destinate sprijinului inițiativei tinerilor pentru a le oferi posibilitatea să își pună în practică ideile și proiectele.

-Locuri de joacă pentru copiii noștri.

 -BANCOMAT ÎN COMUNĂ! Contractarea prin intermediul unei bănci comerciale a unui bancomat pentru ca locuitorii din Grivița și Călmățui să nu mai fie nevoiți să facă drumuri inutile.

Este foarte important să fim mult mai aproape de problemele locuitorilor din Călmățui, pentru că și votul lor contează. Să nu mergem la ei o dată la patru ani și apoi să uităm de acest loc minunat.

– Reamenajarea iazului de la Călmățui, crearea unui loc de relaxare, a unor cabane din lemn, unde populația din întreg județul să poată veni să pescuiască, să se relaxeze.

– Îmi doresc să fie reamenajat și să fie așa cum arăta înainte de a fi dat pe mâinile actualului primar, care a distrus acest spațiu natural mirific.

– Îmi doresc să fiu în fiecare zi în jurul oamenilor din sat, prin mutarea biroului primarului din localitatea Grivița în Conacul de la Călmățui.

 

Comandat de Forța Dreptei, Filiala Jud. Galați.

Realizat de SC Tornada Lighting SRL.

Publicat de Express de Dunăre.

Cod de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21240063


Distribuie articolul

You May Also Like