Noaptea, ca specialiștii: Florin Iordache a depus jurământul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ

Distribuie articolul


Celebrul Florin Iordache a depus jurământul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Ceremonia nu a fost publică, iar Iordache și-a informat colegii că a depus jurământul încă de pe 9 noiembrie. Ca să ajungă șef cu puteri depline, pesedistul mai are un hop de trecut: decizia Curții Constituționale.


Expertul PSD în materie de legislație a ajuns în fruntea Consiliului Legislativ cu voturile colegilor de partid, dar și cu cele ale USR. Atunci, liberalii i-au acuzat pe cei de la USR că au făcut blat cu social democrații ca să-și promoveze reprezentantul (senatorul de Galați George Dircă) într-o funcție de conducere la Consiliul Legislativ. Ulterior, au apărut mai multe contestații la Curtea Constituțională privind alegerea celor doi. Cazurile vor fi analizate miercuri.


Recent, Florin Iordache a informat Biroul permanent al Camerei Deputaților că începând cu data de 9 noiembrie a depus jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ și că în termen de 15 zile va opta pentru una din cele două funcţii deţinute: de preşedinte al instituției sau de deputat în Parlamentul României.


Funcția de președinte al Consiliului Legislativ asigură stabilitate și bunăstare celui care o ocupă. Nu este o limită a mandatului (practic este pe viață) și nu există nicio procedură prin care președintele poate fi revocat din funcție. Salariul este de 12.000 de lei pe lună, așa cum reiese din declarația de averea a lui Dragoș Iliescu, fostul președinte al Consiliului Legislativ care a ocupat funcția un sfert de secol.


Consiliul Legislativ este o instituţie care avizează toate legile depuse la Parlament astfel încât să reglementările să nu se contrazică sau să se suprapună cu alte acte normative.

Foto: INQUAM Photos/George Calin


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns