Am fost la Street Food Festival Galați. Și este mișto!

Distribuie articolul

Gălățenii s-au mutat în Grădina Publică. Nu toți, dar mulți dintre ei au venit să vadă minunea numită Street Food Festival, pregătită de un organizator privat și de Primărie. Culmea, nu a fost așa cum am fi crezut, cu haleală și hârjoneală de Covurlui, ci cu mâncare adevărată, terase și atmosferă de bun gust.

Lume ca la balamuc, dar educată, cu bun simț. Cel puțin în prima seară a festivalului, nu am văzut tradiționalele gunoaie care însoțesc adunările publice. Gunoaie, la propriu, pentru că nu am văzut resturi aruncate pe spațiile verzi, lângă tomberoane, pe alei. Nu am văzut nici celelalte gunoaie. De data asta, la figurat, adică maimuțoii care urinează la stradă și mănâncă semințe din buzunare de „blug de firmă”. Poate au venit și ei la eveniment, dar s-au luat după lume și s-au comportat normal.

Nici punctul de atracție nu s-a făcut de râs. Mâncarea a fost bună și foarte variată, la prima vedere. Spuneau unii că ar fi cam scumpă, dar probabil nu știu că la acest tip de eveniment nu este vorba despre mâncare de tip fast food. Indivizii care au inventat conceptul de street food și-au propus să scoată bucătarii adevărați și mâncărurile lor simandicoase în stradă, într-o formă ușor de luat și de consumat.

Iar spațiile verzi, cea mai mare minune. Incredibil, au fost folosite pentru plimbare și relaxare. Peste tot au fost amenajate terase în aer liber pe iarbă și tot pe iarbă au avut voie să treacă coloanele nesfârșite de cetățeni. Deci se poate și la Galați de-a dreptul pe iarbă și la picnic, așa cum este în lumea normală la cap.

Uite că se întâmplă și lucruri bune la Galați. Ne surprind pentru se întâmplă rar și atunci simțim nevoia să batem din palme. Nici nu știm cum o să se termine toată povestea pentru că veștile bune călătoresc rapid și deseori sfârșesc prost. Dar cu siguranță merită să încercați o plimbare și să le cereți celor pe care i-ați votat să mai facă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns