UDJ, membră a Clusterului turistic VIA Cahul

Distribuie articolul

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a participat, săptămâna trecută, la ceremonia de oficializare a Clusterului turistic VIA Cahul, care s-a desfășurat în incinta Palatului de cultură „Nicolae Botgros” din municipiul Cahul. Clusterul VIA Cahul este un instrument de dezvoltare economică în regiunea Cahul și își propune să atragă peste 40 de actori interesați în dezvoltarea turismului în această regiune, reprezentând afaceri turistice, autorități publice, instituții de cercetare-dezvoltare-inovare și instituții catalizatoare.

Specializarea Clusterului VIA Cahul este turismul rural, conectat cu celelalte forme ale turismului: balnear și de sănătate (în mun. Cahul) și agroturism, turismul cultural, de agrement, aventură și turismul vinicol – în zona Rezervației Biosferice „Prutul de Jos” inclusă în patrimoniul UNESCO.

La ceremonia de înființare a Clusterului VIA Cahul au mai participat reprezentanți ai Asociației Clusterelor din România CLUSTERO, ai Universității „Danubius” din Galați, ai Universității de Stat din Moldova (TBC), reprezentanți ai unor clustere din Galați și ai Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Republica Moldova.

Toate instituțiile care au semnat Memorandumul de constituire au devenit membre fondatoare ale Clusterului turistic VIA Cahul.


Distribuie articolul

You May Also Like