Porcul pușcăriașilor gălățeni, tăiat pe internet

Distribuie articolul

Veste bună pentru cei 428 de deținuți încarcerați în prezent și pentru cei care ar urma să ajungă pe la Penitenciarul Galați anul acesta sau viitor: conducerea pune la bătaie jumătate de milion de lei pentru a cumpăra carne de porc și slănină afumată.

Astfel, crescătorii care doresc să prezinte o ofertă o pot face până pe 17 martie, fiind deja demarată procedura de licitație în acest sens. În total, bugetul pus la bătaie este de aproape 400.000 de lei, fără TVA, împărțit astfel: 334.000 (fără TVA) pentru pulpă cu os, 65.000 de lei pentru slănină afumată.

Criteriul de atribuire nu ține de câtă grăsime sau câtă carne macră este, ci de prețul cel mai scăzut. Oferta ar trebui să rămână valabilă până cel târziu pe 17 iunie, anul acesta.

Faptul că la penitenciarul Galați se mănâncă bine a fost remarcat și în ultimul raport, făcut în urmă cu jumătate de an, de organizația de apărare a drepturilor omului APADOR-CH.

”În ziua vizitei, în meniul penitenciarului, scris cu creta pe o tablă de la intrarea în bucătărie, era ciorbă de fasole și piure cu carne de porc, cu varianta ciorbă de legume pentru regim. Dimineața în meniu fusese brânză, marmeladă și ceai. Deținuții primesc un ou la zece zile sau de cinci ori în zece zile la regim. Lapte și iaurt există de asemenea în meniu, fie dimineața, fie la cină – pentru diabetici. Pentru cină erau programate paste cu brânză sau varză cu slănină, în funcție de norma de hrană. Deținuții care lucrau la deservire primeau și niște slănină ca supliment alimentar. Mâncarea avea aspect și miros plăcut, bucățile de carne fierte fuseseră porționate și conțineau predominant carne macră. În bucătărie lucrează 13 deținuți, 5 dimineața și 8 în restul zilei”, se arată în raportul organizației.


Distribuie articolul

You May Also Like