Află AICI ce schimbări sunt în transportul public gălățean după introducerea pe trasee a autobuzelor BMC

Distribuie articolul

Sunt schimbări în transportul public din orașul Galați ca urmare a introducerii pe trasee a noilor autobuze de mare capacitate. În unele cazuri a fost suplimentat numărul de autobuze, iar un traseu a fost prelungit.

Modificările intrate în vigoare vineri vizează traseele 19 de la Complexul Siret la Grădina Publică, 27 din Cartierul Dimitrie Cantemir până la Parcul CFR și 37 din strada Levaditti până în cartierul Țiglina I.

Noul grafic de transport poate fi consultat pe site-ul Transurb, dar și la toate punctele de vânzare ale legitimațiilor de călătorie, urmând ca în cel mai scurt timp să fie actualizate și panourile de informare amplasate în interiorul adăposturilor pentru călători, anunță reprezentanții societății Transurb.

„Traseul 19 (Complex Siret – Grădina Publică) va fi suplimentat cu două autobuze pentru toate cele șase intervale ale programului de transport în zilele lucrătoare. În intervalele orare 07.00-09.00 și 13.00-18.00 traseul va fi asigurat cu șase autobuze, cu o frecvență de 12 minute, față de 18 minute cum se întâmplă prezent. Traseul 27 (Cartier Dimitrie Cantemir – Parc CFR) va fi asigurat cu două autobuze în plus în intervalele orare 07.00-09.00 și 13.00-18.00, acest traseu fiind prelungit până la Parc CFR. Pentru traseul 37 (Levaditti – Țiglina I) se va micșora timpul cursei de la 60 de minute la 40 de minute și se va mări numărul de curse”, au declarat reprezentanții Transurb.

Autobuzele BMC sunt fabricate în Turcia și au fost achiziționate de Transurb, societatea locală de transport public, cu sprijinul Primăriei Galați. Este vorba despre 40 de mașini care au costat peste 5 milioane de euro.

Autobuzele au ajuns la Galați în urmă cu câteva săptămâni și au putut intra în serviciu deoarece au parcurs formalitățile de omologare și înmatriculare. Autobuzele turcești au norma de poluare euro 6 și podeaua joasă, măsoară 12 metri lungime şi au o capacitate de transport de minimum 85 de persoane, pe scaune şi în picioare.


Distribuie articolul

You May Also Like