Contrabandiști de țigări, săltați de DIICOT

Distribuie articolul

Poliţiştii de frontieră din Galați, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au făcut astăzi, 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Suceava și Iași, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă.

„În cauză s-a reținut faptul că, în toamna anului 2020, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă Ucraina, introduse ilegal în ţară, prin eludarea controlului de frontieră. După introducerea pe teritoriul României, țigările erau depozitate de către membrii grupului infracţional organizat, la locaţii situate pe raza judeţului Suceava, de unde erau preluate de către liderul grupării şi transportate la diverse locaţii din judeţele Iaşi şi Galaţi, administrate de alţi membri ai grupului infracţional, care gestionau activitatea de distribuţie a acestora”, informează Poliția de frontieră Galați.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 14.285 pachete țigări, sumele de 354.450 lei, 64.200 euro, două autoturisme, precum și 800 de grame de cannabis.

La sediul DIICOT Galați vor fi conduse, în vederea audierii, 35 de persoane ridicate cu mandate de aducere.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F Iași și S.T.P.F. Suceava și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Galați, Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău și I.J.J. Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns