10 zile de vacanță pentru bugetari

Distribuie articolul

Angajații din instituțiile publice vor avea zece zile libere consecutive în perioada sărbătorilor de iarnă, după ce Guvernul a decis vineri ca 27 decembrie și 3 ianuarie să fie zile nelucrătoare. Există însă și câteva categorii exceptate.

Până acum, zilele libere erau stabilite 25 și 26 decembrie (pentru Crăciun) și 1 și 2 ianuarie (pentru Revelion). La acestea se adăugau două sâmbete și două duminici, respectiv datele de 28-29 decembrie și 4-5 ianuarie.

În contextul actual, vacanța bugetarilor va începe pe 25 decembrie și se va sfârși pe data de 6 ianuarie, când se vor întoarce la muncă.

Hotărârea de guvern nu se va aplica locurilor de muncă unde activitatea nu poate fi întreruptă (cum ar fi instituțiile medicale, de exemplu), magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele respective.
De asemenea, prin centrala Ministerului Finanțelor se efectuează operațiuni de încasări și plăți. Ministrul de Finanțe a anunțat că Trezoreria nu va fi închisă deoarece și sistemul bancar lucrează.

Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituțiile și autoritățile publice își vor putea prelungi programul corespunzător până la 31 ianuarie 2020, anunță Mediafax.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns