Pericol de inundații în județele Galați și Brăila. Pompierii au avut deja câteva misiuni

Distribuie articolul

Pericol de inundații în județele Galați și Brăila. Pompierii au avut deja câteva misiuni

Este pericol de inundații în județele Galați și Brăila. Ploile abundente din ultimele ore au provocat creșteri de debite ale unor râuri și pârâuri din cea mai mare parte a țării. Printre cursurile de apă monitorizate cu atenție de autorități sunt Călmățui, din județul Brăila, și Bârlad, din județul Galați. În plus, în cazul Bârladului este pericol de inundații și pe afluenții din bazinul mijlociu și inferior al râului. Specialiștii au instituit o atenționare cod galben de inundații valabilă până joi, 28 iunie, la ora 14.00. Avertizarea ar putea fi prelungită deoarece meteorologii anunță că va ploua în aproape toată țara până spre sfârșitul săptămânii.

„Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis Cod Galben de inundații în intervalul 27.06.2018 ora 06:00 – 28.06.2018 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Călmăţui (judeţele Buzău şi Brăila),  Bârlad – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi….”, se arată în atenționarea hidrologilor.

Ploile abundente au creat deja primele probleme în județul Brăila. Pompierii brăileni intervin miercuri în mai multe case și curți care au fost inundate. De asemenea, câteva localități au rămas fără energie electrică. „În două case din localitatea Lanurile a intrat apa. Intervin voluntarii și autoritățile locale, se face un șanț pentru a permite retragerea apei. În municipiul Brăila, pompierii intervin pe strada Garoafei, este o casă inundată și nu s-a putut folosi motopompa. Mai sunt probleme în localitățile Perișoru, Măgureni, Scorțaru Vechi și Lișcoteanca, au rămas fără curent sute de gospodării”, a declarat Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

Autoritățile rămân în stare de alertă deoarece în județele Brăila și Galați va ploua și în următoarele zile.


Distribuie articolul

You May Also Like