Licitație pentru reabilitarea Casei Cuza

Distribuie articolul

Aproape două milioane de lei, fără TVA, sunt puse la bătaie pentru restaurarea uneia dintre cele mai importante clădiri-monument din Galați: Casa Cuza. În cazul în care nu intervine nimic, lucrările ar putea începe în prima jumătate a anului viitor.

Licitația a fost demarată astăzi și are termen de încheiere a procedurilor data de 28 ianuarie 2020. Este vorba de execuție lucrări pentru obiectivul ,,Consolidare, restaurare și amenajare Muzeul “Casa Cuza Vodă din Galați”, finanţat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală este estimată la 1,9 milioane de lei, fără TVA, din care 1,6 fără TVA sunt destinate zonei de construcții – montaj. Durata de execuție a contractului este de maximum 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul de reabilitare a acestei clădiri emblematice pentru localitatea noastră a fost semnat în urmă cu mai bine de doi ani.

”Cu un buget total de 2.669.239,77 lei din care 2.463.642,09 lei este finanţare nerambursabilă, urmărește atât reabilitarea și dotarea unui imobil de patrimoniu reprezentativ pentru cultura și istoria gălățeană – Casa Cuza Vodă – cât și promovarea turistică a acestuia ca mijloc de impulsionare a dezvoltării economice a județului”, anunța atunci Consiliul Județului, în subordinea căruia se află Muzeul de Istorie ce are în grijă Casa Cuza.


Distribuie articolul

You May Also Like