Turneul Internațional de Box Centura de Aur începe miercuri la Galați

Distribuie articolul

Cetățenii care se plictisesc acasă sunt invitați să se plictisească în gașcă, la Patinoarul Dunărea din Galați. Miercuri, acolo începe Turneul Internațional de Box Centura de Aur, un fel de Cerbul de Aur al băieților cu ochii vineți.

Totuși, organizatorii spun că este un mare eveniment care reunește peste150 de sportivi din întreaga lume. Pugiliștii se vor cafti pe ringul amenajat în mijlocul patinoarului gălățean, iar Primăria Galați speră să puncteze la capitolul imagine.

Fără să fim cârcotași, constatăm că toate caftelile și celelalte întreceri sportive organizate în ultimii ani la patinoar nu au adus nici un câștig orașului Galați.

Competițiile de hochei, de tenis, de box și de K1 nu au fost urmate de investiții serioase, de câștiguri financiare substanțiale sau de creșterea interesului pentru un anumit sport.

Sportivii, oficialii și echipele tv au venit și au plecat lăsând în urmă haitele de maidanezi, sărăcia băștinașilor și griul urban.

Probabil, la fel se va întâmpla și după turneul de box care începe miercuri la Galați. Asta nu a oprit Primăria să bage mâna în buzunar și să cotizeze la propășirea sportului cu pumni și mânuși. Competiția care reunește pugiliști din 13 țări se va desfășura până sâmbătă, inclusiv, la patinoarul acoperit de pe strada George Coșbuc.

„La acest eveniment sunt așteptați să participe aproximativ 150 de sportivi din toată lumea. Delegațiile care vor fi prezente la Galați vin din Statele Unite ale Americii, Africa, Europa, Asia și America Latină, meciurile fiind programate pe parcursul a patru zile, respectiv pe 26, 27, 28 și 29 septembrie. Primăria municipiului Galați a alocat suma de 403.300 lei de la bugetul local pentru organizarea și desfășurarea acestui eveniment (cu precizarea că aceasta este o sumă maximă ce poate fi acordată, în funcție de cheltuielile necesare)”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Deschiderea oficială a turneului este programată miercuri, la ora 15.00, iar ceremonia cuprinde intonarea Imnului național al României, discursurile oficialităților și defilarea delegațiilor.

Apoi vor fi tragerea la sorți a partidelor și primele meciuri din cadrul turneului Centura de Aur. Meciurile se desfășoară pe parcursul a patru zile, iar biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la patinoar.


Distribuie articolul

You May Also Like