Autostrada Galați-Ploiești a ajuns în Parlament

Distribuie articolul

Deputatul gălățean Cătălin Cristache a inițiat un proiect de lege care vizează construirea unei șosele moderne între Galați, Brăila, Buzău și Ploiești, cu legătură în autostrada București-Brașov.

Demersul a intrat în circuitul parlamentar și ar putea fi adoptat în această sesiune dacă va avea susținere. Pentru a avea șanse de reușită, proiectul de lege privitor la Autostrada Estului trebuie să fie susținut de parlamentarii puterii și ai opoziției din județele Galați, Brăila și Buzău.

„Eu am depus proiectul la Parlament și mă voi bate pentru el. Voi merge la comisii, voi încerca să-i conving pe colegi. Acum nu știu ce susținere am din partea colegilor din Galați, dar voi afla în perioada următoare. Dacă voi avea sprijinul parlamentarilor puterii din județele Galați, Brăila și Buzău, proiectul va trece, pentru că reprezentanții opoziției nu se vor opune. Din punct de vedere procedural, dacă puterea vrea autostrada, proiectul poate să treacă prin Parlament până la sfârșitul anului și investiția va fi prinsă în bugetul din anul 2020”, a declarat deputatul PMP, Cătălin Cristache.

În cazul în care legea va fi adoptată și Autostrada Estului va fi prinsă în bugetul de stat, Guvernul va renunța la proiectul drumului expres Buzău-Brăila-Tulcea.

„Dacă proiectul este aprobat în Parlament, trebuie să fie trecut în buget. Astfel, se înlocuiește drumul expres Buzău-Brăila care oricum ocolește orașul Galați cu o autostradă care va ajuta zona să nu moară din punct de vedere economic. Conform master planului, până în 2024 drumul expres trebuie să fie construit. În felul ăsta ajutăm Galațiul, cu autostrada scoatem orașul din izolare”, a precizat deputatul gălățean.

Potrivit inițiatorului legii, Autostrada Estului ar putea crea peste 50.000 de locuri de muncă, ar duce la o majorare cu aproape 20 de procente a PIB-ului zonei și implicit va atrage investiții și va crește nivelul de trai al locuitorilor.


Distribuie articolul

You May Also Like