La Universitatea ”Dunărea de Jos” s-a inaugurat azi cea mai modernă cantină în clădirea ce va purta numele Sfântului Apostol Andrei

Distribuie articolul

Întreaga comunitate academică a participat astăzi la inaugurarea celei mai moderne cantine a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, situată în corpul J din Campusul Științei. Prezent la ceremonie, Înalt Preasființia Sa, Dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit o slujbă de sfințire a clădirii, care va purta numele Sfântului Apostol Andrei, și a oferit în dar o icoană a Maicii Domnului, pictată de studenții de la specializarea Artă Sacră din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie.

Particip la una dintre cele mai pline de bucurii acțiuni, inaugurarea acestei cantine, un gest umanitar și umanizator, un model pentru alte instituții. Fie ca pâinea impărțită aici să fie o bucurie a filantropiei și fie ca toți ce lucrează aici și se hrănesc omenește și sufletește în acest Campus să fie binecuvântați, a spus Chiriarhul Dunării de Jos la finalul cuvântului de suflet.

„Împlinim o promisiune făcută acum trei ani, la preluarea mandatului, pe care am dus-o la bun sfârșit și ne bucurăm pentru asta. Este o cantină modernă, cu o capacitate de 180 de locuri, aflată într-un imobil renovat total, practic, cel mai bine izolat termic imobil din Galați, la acest moment, având un sistem propriu de răcire și încălzire, cu recuperare de căldură. Cine nu lasă ceva în urmă: o casă, un copac, un copil, riscă să treacă prin viață degeaba! Mulțumim celor din comunitatea academică, personalului Cămine-Cantine, mulțumim Arhiepiscopiei și autorităților locale și județene pentru ajutorul permanent oferit. Trebuie să lucrăm împreună și să facem ca lucrurile să meargă la Dunărea de Jos!”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Această comunitate înflorește, dovadă a bunei colaborări între Consiliul Județului, Arhiepiscopia Dunării de Jos din Galați, Prefectura Galațiului, Universitate și Primărie. De unul singur nu se poate face nimic! Vă felicit! Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este un ambasador al orașului, al județului. În toate colțurile lumii este câte un student care a terminat o facultate la UDJG”, a precizat Costel Fotea, președintele Consiliului Județului Galați, prezent la inaugurare.

La Cantina din Campusul Științei (Corpul J) vor putea servi masa studenții (ei beneficiind de cele mai mici prețuri – 30% reducere față de prețul normal), cadrele didactice de la Dunărea de Jos (-20% din prețul normal), dar și alte persoane din afara universității (la preț întreg). Un meniul cu două feluri bune ajunge la 15 lei.

Suntem singura Universitate din România care a reușit să păstreze prețul unui meniu pentru prânz la nivelul lui 2019, în condițiile în care prețurile la alimente au crescut cu 50-75% față de 2022”, a explicat Rectorul Georgescu.

Investiția a costat în jur de 1,5 milioane de euro.

La împlinirea a 75 de ani de învățământ academic la Dunărea de Jos, UDJG va mai inaugura în 2023 noua Bibliotecă universitară, o stație ITP pentru practica studenților de la Inginerie, laboratoarele și nava REXDAN, noul cămin și o hală de microproducție.


Distribuie articolul

You May Also Like