Senatorul gălățean George Stângă anunță refacerea sistemului de irigații din România

Distribuie articolul


Senatorul gălățean George Stângă anunță că Guvernul și Parlamentul vor să regândească sistemul de irigații din România. George Stângă, președintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, a anunțat că cele două instituții pregătesc un proiect care vizează refacerea întregului sistem.


Senatorul liberal a explicat că sistemul trebuie să fie redimensionat în funcție de nevoile actuale din agricultură.


„Ceea ce ce consider eu că trebuie să fie urgent: adaptarea sistemului de irigații la culturile existente. Astăzi, în România, fermierii depind mult prea mult de condițiile meteo, deși un sistem de irigații dimensionat la nevoile actuale este soluția sustenabilă. Prin Guvern și prin Parlament vom veni cu un proiect concret care să ajute la reconstrucția unui sistem de irigații solid și corect dimensionat pentru agricultura românească, a declarat George Stângă, președintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.


Liberalul gălățean i-a îndemnat pe fermieri să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea sau amenajarea de sisteme de irigații.


„Vreau totuși să vă informez că și la ora actuală avem fonduri alocate și disponibile pentru îmbunătățirea infrastructurii de irigații în valoare de 43 de milioane de euro, bani europeni care pot fi accesați și acum de către organizațiile de udători”, a precizat senatorul liberal.


Anul acesta, România a fost lovită puternic de secetă. Peste un milion de hectare de terenuri agricole au fost declarate calamitate, iar proprietarii lor vor primi despăgubiri de la stat.

Valoarea totală a despăgubirilor este 1,15 milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like