”70% din mijloacele de transport din Galați vor fi noi”

Distribuie articolul

În aproximativ un an – un an și jumătate, mai bine de două treimi din mijloacele de transport în comun vor fi noi, a promis astăzi primarul Ionuț Pucheanu. Pe lângă anunțul respectiv, edilul a avut un mesaj și la adresa celor care îl critică.

După doi ani de când a împrumutat 25 de milioane de lei pentru autobuze și nu a cumpărat niciunul, după două încercări ratate de a accesa fonduri europene pentru modernizarea transportului local, reprezentanții municipalității au ieșit astăzi în fața presei. Principalul motiv: semnarea unui contract pentru 40 de autobuze noi, ce ar urma să fie livrate până în iarnă.

”Azi arătăm că se poate, la un an de când am preluat conducerea Transurb aducem 40 de autobuze noi”, a deschis corul lăudătorilor Mihai Cadinoiu, managerul Transurb.

Suma necesară, de aproximativ 30 de milioane de lei, va fi asigurată dintr-un nou credit făcut săptămâna trecută de Primăria Galați.

Prezent la eveniment, primarul a ținut să anunțe că, până la sfârșitul săptămânii, ar urma să fie demarată licitația publică pentru achiziționarea a 20 de autobuze hibrid.

”Sperăm ca din primăvara anului viitor să putem avea pe străzile municipiului Galați încă 20 de autobuze noi. La un simplu calcul avem 17 troleibuze (luate în urmă cu doi ani, n.r.), avem deja contractate 60 de autobuze (20 dintre ele sunt de fapt mini-buze, n.r.) și cu acestea 20 ar fi 80 de autobuze noi iar de vineri s-a dat ordin pentru finanțarea cu achiziție a celor 10 tramvaie pentru Galați”, a început să numere edilul.

Întrebat cât din parcul mijloacelor de transport în comun ar mai fi vechi în aceste condiții, Mihai Cadinoiu a răspuns că undeva la 40 de autobuze ori tramvaie.

”Eu cred că într-un an, un an și jumătate Galațiul se va putea mândri cu un transport local cu troleibuze și autobuze noi. Zic că mai mai mult decât nimic, să vedem acum în cât timp vom putea duce și lucrul acesta în derizoriu”, a mai spus Ionuț Pucheanu.

Vom constata în scurt timp dacă autoritățile se țin de cuvânt sau dacă doar au sărbătorit mai târziu decât se cuvenea ziua de 1 aprilie.


Distribuie articolul

You May Also Like