310 noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână

Distribuie articolul

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România și raportate până la finalul săptămânii trecute este de 8.803, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Dintre acestea, 32 de cazuri au fost soldate cu decese  în județele: Timiș (8 decese), Arad (6 decese), Dolj (7 decese), Caraș Severin (3 decese), Bihor (1 deces), Cluj(1 deces), Călărași (1 deces), Satu Mare (8 decese), Vaslui (1 deces), Galați (1 deces), Mureș (1 deces)  și  în București (1 deces). Cazuri de rujeolă au fost înregistrate în 41 de județe, din care cele mai multe în județele Timiș (1.226), Caraș Severin (1.111) și Arad (1.014).

În ultima săptămână, la nivel național au fost confirmate alte 310 noi cazuri de rujeolă.

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea  activității de vaccinare adoptat de Guvern săptămâna trecută a fost transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare, actul normativ urmând să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă  care, netratată, duce la complicații.Din patru persoane care contactează boala, una necesită spitalizare, iar pentru unul din 1000 de cazuri de rujeolă, boala este mortală, informează Institutul Național de Sănătate Publică.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns