Drum înfundat: artera care ar trebui să lege Turnul de televiziune de bulevardul Dunărea există doar pe hârtie

Distribuie articolul

Proiectul care urmărește realizarea unui drum între Turnul de televiziune și bulevardul Dunărea prin curtea fostului sediul al Poliției de Frontieră s-a pierdut prin sertare. În zonă nu au început lucrările promise de Primăria municipiului Galați. Asta deși municipalitatea a atribuit lucrările de proiectare și execuție ale arterei rutiere încă de anul trecut. De vină este birocrația: proiectul așteaptă un aviz de la Ministerul de Interne, anunță reprezentanții Primăriei Galați.

Oficialii guvernamentali care au cedat terenul Primăriei Galați în anumite condiții susțin că, potrivit procedurilor legale, nu trebuie să elibereze nici o autorizație ceea ce încurcă foarte tare situația.

Practic, au trecut 15 luni de când Primăria Galați a atribuit lucrările de proiectare și execuție ale drumului care ar trebui să facă legătură între Bulevardul Marii Uniri și Bulevardul Dunărea. Anul trecut, în luna mai se stabilea câștigătorul licitației pentru derularea operațiunii iar municipalitatea depunea documentația pentru obținerea autorizațiilor necesare.

Totul ar fi trebuit să dureze șase luni și să coste aproximativ trei milioane de lei. Conform proiectului, artera rutieră care va face legătura între faleza superioară și Bulevardul Dunărea va avea două benzi pe sens. Excepție face zona din curtea Poliției de Frontieră: din lipsă de spațiu, acolo va fi o singură bandă pe sens.

În total, drumul va avea circa 620 de metri și va scurta actuala legătură dintre cartierele Țiglina și Dunărea cu aproape patru kilometri.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns