30 de kituri UDJG pentru Studenții Defavorizați

Distribuie articolul

Ieri, 30 de tineri absolvenți de liceu din mediul rural sau proveniți din sistemul de protecție socială au primit un sprijin valoros pentru începutul lor în lumea academică. Acești studenți de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au primit câte un kit al studentului în valoare de 2.000 de lei. Fiecare kit a inclus un laptop, un rucsac și rechizite esențiale pentru parcursul lor universitar.

Această inițiativă are ca scop să faciliteze tranziția studenților care se confruntă cu dificultăți financiare și să promoveze echitatea socială în învățământul superior.

Prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, Rectorul UDJG, a fost prezent pentru a înmâna aceste kituri și a exprimat recunoștință pentru alegerea făcută de acești tineri de a-și continua studiile la această universitate. A adăugat că au făcut o alegere înțeleaptă pentru viitorul lor profesional.

Această inițiativă este parte a proiectului „Acces și integrare – Pași spre reușită UniverSitară” (CNFIS-FDI-2023-0216), coordonat de conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad. Acesta a subliniat: „Ne-am gândit să-i ajutăm puțin pe cei care au terminat liceul în mediul rural, dar și pe cei proveniți din sistemul de protecție social să aibă o tranziție mai ușoară de la viața de elev la cea de student. Ne dorim creșterea echității sociale și sporirea gradului de acces al acestor elevi la învățământul superior.”


Distribuie articolul

You May Also Like