A XIX-a ediţie a expoziţiei temporare „Regina Toamnei, Crizantema”

Distribuie articolul

Anul acesta, Secţia Grădina Botanică va expune, în aer liber, soiuri cu valoare ştiinţifică şi ornamentală, din genul Chrysanthemum grandiflorum, Chrysanthemum indicum, dar și noi varietăți horticole: Santosh, Ludo Orange, Mirage white, Piratini purple, Vigoreli Orange, Jasoda yellow etc.
Vineri, 27 octombrie 2023, cu începere de la ora 11.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare în zona adiacentă Grădinii Japoneze.

Expoziția de crizanteme va fi ambientată cu o zonă inedită, alcătuită din specii din Familia Cucurbitacee (bostani), care va încânta privirea vizitatorilor de toate vârstele. Aici va fi și un atelier creativ, unde elevii Școlii Gimnaziale nr. 33 Galați vor decora bostani, la fața locului, care vor fi expuși în cadrul expoziției.

Supranumită „floarea vieţii”, crizantema este una dintre cele mai preţioase flori, dar şi una dintre cele mai graţioase plante cu origini asiatice. În multe culturi, crizantema este văzută ca un simbol al bucuriei, fericirii și al vieții lungi și este adesea asociată cu toamna și sărbătorirea recoltei.


Distribuie articolul

You May Also Like