Alexandru Nechifor, noul președinte al Senatului Universitar „Dunărea de Jos”

Distribuie articolul

Într-un proces electoral recent la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Dr. Alexandru Nechifor, conferențiar universitar și fost prorector, a fost ales președinte al Senatului Universitar. A obținut un total de 55 de voturi, depășindu-l pe contracandidatul său, Dr. Aurel Nechita, care a acumulat 33 de voturi.

Nechifor, specializat în Kinetoterapie și sporturi individuale la Facultatea de Educație Fizică și Sport, urmează să preia funcția de la predecesorul său, Cătălin Fetecău. Acesta din urmă, care a candidat pentru funcția de rector, a fost învins de Puiu Lucian Georgescu, actualul rector reconfirmat pentru un nou mandat de cinci ani.

Contribuind anterior la progresul Universității „Dunărea de Jos” în calitate de prorector, responsabil cu strategiile și relațiile instituționale, și purtător de cuvânt, Dr. Nechifor este, de asemenea, recunoscut ca un apropiat al rectorului reales, conform Pro Lider FM.

Pe lângă angajamentele sale academice, Dr. Nechifor are o carieră remarcabilă în medicină, lucrând în trecut la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei” din Galați. Este de asemenea activ în cercetare, având competențe în ecografie generală și contribuții semnificative în cadrul „Centrului integrat multidisciplinar pentru cercetare de interfață dermatologică CIMCID” și în domeniul COVID-19.

Prin recenta declarație pe Facebook, Dr. Nechifor a transmis recunoștință și onoare pentru încrederea acordată, reiterând angajamentul său pentru un dialog constructiv și atenția sporită față de necesitățile comunității universitare: „Mă angajez să rămân deschis la dialog, să ascult cu atenție nevoile și sugestiile voastre, contribuind astfel la consolidarea unei universități mai puternice și mai incluzive.”


Distribuie articolul

You May Also Like