Universitarii au echipă de fotbal

Distribuie articolul

În urma preselecțiilor, 20 de tineri au fost selectați pentru a reprezenta Universitatea în Liga a IV-a de fotbal, iar instituția de învățământ a înființat Asociaţia Sportivă Universitatea Dunărea de Jos (ASUDJ). “Încercăm să reaprindem pasiunea pentru fotbal în mediul universitar. Vrem să arătăm că fotbalul se poate face corect, cinstit, doar pentru performanța sportivă”, a declarat prorectorul Ștefan Baltă, inițiatorul proiectului.

“Am reuşit să înfiinţăm această echipă şi vrem să jucăm din nou sub culorile alb-albastre ale universităţii, lucru care nu s-a mai întâmplat de 35 de ani la Galaţi. La început, echipa va juca în Liga a IV-a, și se va antrena pe Stadionul Portu Roșu”, a declarat Cătălin Savu, cadru didactic la Facultatea de Educație Fizică și Sport, dar și antrenorul și președintele echipei. Inițiatorii au hotărât că motto-ul universității (Tradiție în performanță) se potrivește de minune echipei iar culorile clubului vor fi alb-albastru, jucătorii având două echipamente, unul oficial și celălalt de rezervă (roșu-albastru).

„Noi continuăm tradiţia fostului club CSU Galaţi, care în 1976 juca finala Cupei României cu Steaua şi participa în cupele europene. El a dispărut prin fuziunea cu Dunărea Galaţi din anul 1982. Obiectivul nu este promovarea imediată, dar nu ne vom da deoparte dacă vom ajunge acolo,” a spus Cătălin Savu.

Finanţarea echipei va fi asigurată de Universitate.


Distribuie articolul

You May Also Like