Ziua Internaţională a Pădurilor

Distribuie articolul

Ziua Internaţională a Pădurilor este sărbătorită la 21 martie, în fiecare an, în toată lumea

Potrivit Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva Galați, tema din acest an este ”Pădurile și inovarea. Noi soluții pentru o lume mai bună!”

Celebrarea acestui eveniment a fos proclamată de Organizația Națiunilor Unite în urmă cu doisprezece ani, pentru a atrage atenția asupra importanței pădurilor la nivel global

Astfel, se subliniază că noile tehnologii pot duce la o mai bună monitorizare a pădurilor, sporind stocarea dioxidului de carbon, prevenirea incendiilor de pădure, raportate pe o suprafață de 70 de milioane de hectare la nivel mondial în fiecare an, sau prevenirea tăierilor ilegale. Pricipalele aspecte care trebuie reținute sunt:

– Pădurile acoperă o treime din suprafața terestră a planetei și au un rol important de mediu, de protecție, economic și unul social.

– Pădurile au un rol crucial în stocarea emisiilor de dioxid de carbon și atenuarea impactului încălzirii globale, sunt parte a unor ecosisteme complexe, fixează solul și filtrează aerul și apa, dar asigură și o resursă regenerabilă și ecologică, lemnul.

– La nivel global, circa 1,6 miliarde de oameni depind de existența pădurilor.


Distribuie articolul

You May Also Like