Organizația ”Salvați Copiii România” pregătește echipe de polițiști în domeniul investigării infracțiunilor comise împotriva copiilor

Distribuie articolul

Potrivit datelor publicate recent de Salvați Copiii România, în aproape 10% dintre cazurile de abuz, neglijare și exploatare comise asupra copilului în perioada ianuarie-septembrie 2023 (13.340 cazuri) a fost vorba despre abuz sexual sau/și exploatare sexuală (1.192, respectiv 31 cazuri), cele mai multe victime fiind fete – dintre cele 1.192 de cazuri, 1.062 au fost abuz sexual asupra fetelor.

Organizația Salvați Copiii România a inițiat un program intensiv de formare a unor echipe de ofițeri și subofițeri de poliție în domeniul investigării infracțiunilor comise împotriva copiilor, astfel încât ancheta să ducă la identificarea vinovaților și să evite retraumatizarea victimelor-copii.

„Amenajarea de către Organizația Salvați Copiii a primului centru Barnahus din România, care respectă întocmai standardele europene în materie, a reprezentat un nou pas în asigurarea unei justiții prietenoase pentru copii, în procesele penale”, spun specialiștii din domeniu.

„Am urmărit astfel să pregătim un grup de polițiști, care urmează să instrumenteze cauzele cu victime minori, polițiști care, la sfârșitul acestui seminar, vor fi capabili să realizeze audieri într-o modalitate mult diferită decât cea pe care o foloseau până acum. Vor fi capabili să folosească protocolul NICHD sau elementele protocolului în audierea copiilor victime ale violului”, a explicat Alexandra Tomescu – procuror specializat


Distribuie articolul

You May Also Like