Zeci de mii de gălățeni nu au apă caldă în Săptămâna Mare

Distribuie articolul

Orașul Galați nu are apă caldă și căldură. Sistemul centralizat de termoficare a fost oprit în urmă cu patru zile din cauza datoriilor și a neînțelegerilor legate de noul contract de furnizare a agentului termic. Ca urmare, în Săptămâna Mare, zeci de mii de gălățeni au rămas fără apă caldă.

Culmea este că nimeni nu știe cu exactitate câți gălățeni se spală la lighean sau cu apă rece. Potrivit cifrelor prezentate de societatea Calorgal, la sistemul centralizat de termoficare mai sunt conectate aproximativ 20.000 de apartamente. Asta înseamnă că cel puțin 50.000 de gălățeni experimentează, din nou, viața vitregă la bloc. Reprezentanții Primăriei însă vorbesc de un număr mult mai mic de gălățeni afectați deoarece din suma totală pot fi scoase apartamentele nefolosite (în general gălățeni plecați la muncă în străinătate) și imobilele/locuințele care s-au debranșat fără autorizație.

Vestea proastă pentru gălățenii de la bloc este că ei nu vor primi apă caldă nici după Paște. Este greu de crezut că părțile vor ajunge la o înțelegere în condițiile în care facturile pentru termoficarea urbană sunt uriașe iar reprezentanții Primăriei au anunțat de numeroase ori că vor să pună cruce sistemului centralizat.  De aceea, în curând, municipalitatea ar putea anunța reluarea programului prin care se acordă subvenții celor care se debranșează de la sistemul centralizat și își montează sisteme alternative de încălzire a locuinței și de producere a apei calde.


Distribuie articolul

You May Also Like