Zeci de gălățeni au venit cu noaptea în cap la Direcția de Taxe și Impozite Locale

Distribuie articolul

Nimic nou sub soarele de ianuarie: marți, zeci de pensionari s-au bulucit la ghișeele Direcției Generale Impozite, Taxe și Alte Venituri de la Romarta. A fost prima zi în care au fost deschise ghișeele, iar gălățenii în vârstă au vrut să fie campioni la plata taxelor locale. Pensionarii s-au înghesuit și au tremurat de frig în stradă, deși pensiile din luna ianuarie au întârziat.

Aproximativ 100 de persoane s-au așezat la coadă pe parcursul nopții deși funcționarii au început să lucreze cu publicul la ora 8.30. Oamenii care au făcut noapte albă au spus că vor să scape rapid de taxele și impozitele locale din acest an.

„Am venit pentru datoriile pe care le avem, fiecare locuitor al Galațiului. Am venit și pentru bonificația Primăriei, dar și scăpăm de datorii. Ne achităm și după aia vedem ce mai facem. Avem și grija banilor, dacă îi cheltuim nu mai avem cu ce să plătim taxele. Nu, nu am plătit niciodată online. Am 81 de ani și o să plătesc până la sfârșit cum am plătit până acum. Am încredere în sistemul online, dar nu sunt atât de dotat”, a declarat unul dintre pensionarii de la coadă.

Angajații Direcției de Taxe și Impozite a Primăriei Galați au încercat să le explice oamenilor de la coadă că taxele și impozitele pot fi plătite până la finalul lunii martie.

„Cei care își plătesc taxele și impozitele până la data de 31 martie vor beneficia de o bonificație de 10 la sută aplicată asupra impozitelor pe clădiri și a mijloacelor de transport. Îi rugăm pe contribuabili să utilizeze întreaga perioadă, pot veni și în alte zile decât în prima zi a anului. Taxele și Impozitele locale au fost indexate cu indicele obligatoriu comunicat de Ministerul Finanțelor Publice de 4,6 la sută”, a declarat  directorul Direcției de Taxe și Impozite a Primăriei Galați, Daniel Stadoleanu.

În Galați, obligațiile fiscale la bugetul local se pot plăti la cele patru puncte de lucru ale Direcției de Taxe și Impozite Locale ale Primăriei. Acestea sunt situate pe strada Domnească, în Micro 18 și în Micro 39, pentru persoane fizice, și pe strada Basarabiei, pentru persoane juridice. Contribuabilii își mai pot plăti taxele și impozitele locale on-line, pe ghiseul.ro, folosind parola și id-ul atribuite de organul fiscal. Conform prevederilor Codului Fiscal, obligațiile fiscale către bugetul local pot fi plătite cu bonificație până pe 31 martie. De reducerea de 10% beneficiază contribuabilii care plătesc integral taxele și impozitele aferente anului 2019.


Distribuie articolul

You May Also Like