Dreapta gălățeană, încă în faza tatonărilor

Distribuie articolul

Relațiile dintre partidele de dreapta sunt la Galați diversificate în sensul că sunt tatonări între unele formațiuni dar și mici fricțiuni între altele.

„Domnișoara alintată”, dacă o putem numi așa, este cel puțin până în prezent PMP, formațiune politică  ușor modestă dar cu pretenții poate exagerate. Și din acest motiv, PMP este la Galați cumva marginalizat de colegii din dreapta eșichierului politic.

Președintele PNL Galați, senatorul George Stângă consideră că o problemă mai delicată în zona dreptei gălățene o reprezintă poziția liderului PMP, Cătălin Cristache.

„Domnia sa dorește să atragă capital electoral prin lovituri repetate la adresa PNL crezând astfel că zestrea lor politică va crește, ceea ce e total eronat. El nu este bine sfătuit, singurul său obiectiv fiind acela de a fi primar. Ok. Nu-i rău să ai obiective politice mărețe, dar nu ducând războaie cu toată lumea. Trebuie să ținem cont că PMP este un partid mic, de remorcă în comparație cu formațiunile mari și e clar că nu poate izbândi singur. În loc să dea dovadă de inteligență și să-și găsească aliați, lovește în toți și absolut toată lumea de pe scena politică gălățeană nu-și dorește decât să-l marginalizeze ”, a spus George Stângă.

În ceea ce privește relația dintre PNL și USR, liderul liberal a afirmat că s-au luat mandate pentru a purta negocieri  cu cei de la USR, de la cele două birouri politice.

„Înainte de a începe pandemia am avut o primă rundă de negocieri cu cei din USR, ei sunt dispuși în principiu să mergem cu candidați ai alianței la municipiul Galați și Consiliul Județean, cu liste separate. A fost doar o discuție de principiu. Nu am bătut palma, nu s-a fixat nimic. Vom relua discuțiile în această lună sau luna viitoare și dacă ne vom înțelege vom pleca apoi la București pentru a primi aprobarea celor două conduceri centrale ale partidelor.” a mai spus liderul liberalilor gălățeni.

În aceiași ordine de idei, George Stângă ne-a declarat că a purtat o discuție și cu fostul primar al municipiului, Marius Stan pentru a găsi o formulă de colaborare, excluzând însă o postură de candidat a acestuia.. Și în acest caz, discuțiile vor fi reluate spre finalul lunii în curs.


Distribuie articolul

You May Also Like