Pensiile gălățenilor vin cu întârziere. Află AICI când vor ajunge banii la pensionari

Distribuie articolul

Pensiile vin cu întârziere în luna ianuarie. Casa Națională de Pensii Publice anunță că din cauza sărbătorilor de iarnă se decalează cu câteva zile plata drepturilor bănești pentru beneficiarii ale căror pensii se achită prin intermediul Poștei Române.

Astfel, în mod excepțional, drepturile se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 10-20 ianuarie. În cazul pensionarilor care nu sunt găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale până la data de 22 ianuarie.

În cazul drepturilor care se achită prin cont bancar, calendarul de plată nu se modifică, precizează autoritățile. Și Compania Naţională Poşta Română anunță că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala. Acest lucru se explică prin faptul că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române pe 7 ianuarie.

„Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu 3 zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile”, anunță reprezentanții Poștei Române, prin intermediul unui comunicat de presă redactat luni.


Distribuie articolul

You May Also Like