Scoruri surprinzătoare în sondajele pentru alegerile parlamentare. PNL își zdrobește adversarii

Distribuie articolul

Precum cozonacul. Așa a crescut cota PNL în sondajele realizate în ultima perioadă. Ultimul dintre acestea, realizat în decembrie de IMAS la comanda Europa FM, îi acordă PNL un scor istoric: liberalii sunt creditați cu 45% în intențiile de vot ale românilor la alegerile parlamentare.

Procentul PNL a crescut foarte mult în 2019. Dacă la începutul anului, partidul de guvernământ avea în jur de 20%, în decembrie scorul s-a dublat. Liberalii prind puteri de la o lună la altă în condițiile în care în noiembrie PNL era sub pragul de 40%.

PSD rămâne pe locul doi în topul realizat de IMAS, la mare distanță de PNL. Dragnea, Dăncilă, Iordache și Bacalbașa au dus partidul la 18,5%. Fostul partid de guvernământ este pe pârtie în condițiile care a pierdut trei procente din noiembrie până în decembrie.

La vale se duce și USR. În ultimul sondaj, partidul condus de Dan Barna adună doar 11,5 procente, cu mult sub așteptările membrilor. Partenerii lor de alianță se află și ei în picaj. PLUS se situează sub pragul electoral, având doar 3,5%.

Dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, în Parlament ar mai intra doar Pro România (6,4%) și UDMR (5%). Călin Popescu Tăriceanu plătește și el asocierea cu PSD, fiind trimis de electorat în josul paginii.

Sondajul a fost realizat în perioada 4 – 18 decembrie 2019, pe un eșantion de 1011 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea sondajului telefonic este de ± 3,1%.


Distribuie articolul

You May Also Like