Autostrada gălățenilor, subiect în campania electorală

Distribuie articolul

Autostrada Galați-Brăila-Buzău-Ploieşti, botezată Estului, nu există decât în mapele și discursurile politicienilor. Totuși subiectul este prezent în spațiul public și din când în când stârnește discuții aprinse. Mai nou, autostrada și-a băgat coada și în campania electorală.

Ideea „Autostrada Estului” a fost lansată de deputatul Cătălin Cristache. Proiectul s-a pierdut prin Parlament fiind refuzat de parlamentarii PSD, iar acum se reîncălzește în ciorba electorală. În plină campanie electorală pentru prezidențiale și în lipsa unui candidat cu șanse, cei de la PMP se pregătesc de viața de după alegeri. Așa că au aruncat motanul cu autostrada fix în geanta premierului desemnat Ludovic Orban, care vrând, nevrând, trebuie să o mângâie, să o plimbe și să o arate cetățenilor de peste 18 ani.

„Astăzi, a avut loc, la Bucureşti, şedința Consiliului Național al Partidului Mişcarea Populară, unde s-au purtat discuții cu privire la învestirea Guvernului Orban. După mai multe ore de dezbateri, am solicitat ca votul parlamentarilor PMP pentru noul executiv să fie condiționat de susținerea reală, nu fictivă, de către acesta din urmă, a proiectului privind construcţia obiectivului de investiţii „Autostrada Estului Galați-Brăila-Buzău-Ploieşti“, al cărui inițiator sunt. Nu de puține ori am insistat pe necesitatea construirii unei artere rutiere care să lege oraşele Galaţi, Brăila şi Buzău de Bucureşti, implicit, de coridoarele de transport pan-europene. Rămân consecvent acestei idei şi mă voi lupta pentru ea până când se va concretiza. Guvernul Orban are, iată, ocazia să dovedească bunavoință şi înțelegere prin a sprijini un important proiect de infrastructură rutieră, similar celor din Ardeal, într-o zonă uitată parcă de lume, izolată de restul țării, tot mai săracă şi, evident, mai lipsită de perspective! Eu nu cer altceva decât intrarea într-o normalitate pe care gălățenii o aşteaptă de prea multă vreme. Ştiu că se poate. Trebuie doar să se vrea. E timpul să trecem la treabă!” (Cătălin Cristache, deputat PMP)

Așadar, autostrada gălățenilor schimbă mapa. Gălățenii nu schimbă nimic, tot pe vechile drumuri se vor foi și în următorii ani.


Distribuie articolul

You May Also Like