Western clasic cu Grindeanu, Fotea și Pistol versus Umbrărescu

Distribuie articolul

 

 

 

Amuzament teribil după ce ieri în presa locală a apărut o poză cu ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea și directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol.

Exact ca în filmele western vechi, cu multă prăfuială, herghelie de cai, pistoale la purtător, și brațe ușor deplasate de corp tocmai pentru a avea o alonjă confortabilă.

Au ieșit cei trei crai probabil să-l sperie pe nenea Umbrărescu, consortul șoselelor de pe la noi.

Patronul UMB, a anunțat că dorește rezilierea amiabilă a contractului pentru Centura mare a Galațiului.

Cum termenul „amiabil” nu are legătură de nici unul dintre marile capodopere western, „Craii de Curte Veche” și-au dat găseală ieri în Capitală pentru a rezolva problema.

Nu de alta, dar, electoral vorbind, lăsatul de izbeliște a Centurii Mari, pica ca o ploșnită amețită de ger în traista cu târguieli politice a președintelui Costel „Costică” Fotea.

Acum, rezoluția pe care cei trei crai au dat-o la final sună cumva imperativ și nu prea ne-am prins dacă și Umbrărescu e dispus să joace în acest film și mai ales care ar fi rolul său ( o fi om de bine, o fi un ticălos?).

”Contractul pentru Centura Mare a Galațiului nu se reziliază, iar lucrările trebuie realizate”.

Acel „trebuie”, sună fix ca un si bemol pe o lucrare concepută exclusiv pentru harpă.

 

”Astăzi, în urma întâlnirii pe care am avut-o cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorul CNAIR, Cristian Pistol, s-a stabilit continuarea investiției la viitoarea Variantă Ocolitoare a municipiului Galați (Centura Mare a Galațiului). Astfel, în ciuda ultimelor informații apărute în spațiul public, contractul de lucrări nu se reziliază, iar asocierea de firme care a câștigat licitația trebuie să realizeze lucrările la acest proiect extrem de important pentru județul nostru și nu numai.

Centura Mare a Galațiului va pleca din zona Vămii Giurgiulești, va trece prin spatele lacului Brateș și se va intersecta cu DN 25, în zona satului Traian”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

33 km pentru un contract finanțat de la bugetul de stat și semnat înainte de alegerile din 2020 pentru o ofertă de 705 milioane de lei, mult sub estimarea CNAIR de 900 milioane de lei.

Bun, acum cu sau fără poza asta prin care poți amenința cel mult un ornitorinc depășit de situație, rămânem pe seen în ceea ce privește cea Centură Mare.

Chiar așteptăm cu interes poziția UMB, pentru a afla și noi dacă cei trei crai sunt așa fioroși ori sunt parte din categoria ceea de se cred cocoși doar când pleacă de-acasă.

Pistoalele le lipseau celor trei dar, probabil erau la șeful CNAIR…Cristian Pistol.


Distribuie articolul

You May Also Like