Madame Vreme versus limba română

Distribuie articolul

 

 

Nu toți candidații la demnități publice excelează în a-și plasa propaganda electorală demn și totodată corect.

 Doamna în cauză, economist de profesie, om al cifrelor prin excelență, cel puțin teoretic, pentru că e complicat să analizăm expertiza sa într-ale contabilității, a ales o traiectorie politico-administrativă cumva sinusoidală, traversând axa independent-PNL-AUR fără a avea vreo jenă doctrinară.

E alegerea madamei, pentru care, constituțional vorbind, este singura în măsură să decidă asupra sinusoidei respective.

Acum, să pleci intempestiv de la PNL la AUR, fapt ce a fost consemnat aici în urmă cu aproape o lună, doar pentru a fi nominalizat pentru o candidatură ușor neconformă, este iară o alegere personală, chiar dacă aceasta are un profund iz pestilențial.

Bun. A ales, decizia sa și a partidului respectiv. Dar noi, ăștia mai de la baza cucuruzului, ce vină am avea să lecturăm dileala lingvistică a madamei?

Cum naiba să candidezi la primăria Galați, cu p mic? Și să mai fii și alegerea de Aur, cu a mare? Că dacă, pentru instituția administrativă respectivă eroarea este certă, acea tentativă de joc de cuvinte este și mai nefericit aleasă.

 Dacă e ceva de aur, chiar și o alegere a madamei, e cu literă mică. Daca se vrea musai denumirea formațiunii politice n-are ce căuta acel „de” interior. Deci, cum ai da-o, tot la nebuni ajungi…

Madame candidat, vorba ceea „…da eu, cu cine votez? Hâc!”


Distribuie articolul

You May Also Like