Violență la Galați și la Brăila la protestele de marți. Un tânăr a ajuns în stare gravă la spital, jandarmii au confiscat numeroase obiecte periculoase

Distribuie articolul

Protestele de stradă față de restricțiile COVID au devenit violente. Marți, la Galați și la Brăila s-au produs numeroase incidente. Un tânăr brăilean care susține că a fost agresat de un jandarm a ajuns în stare gravă la spital, iar polițiștii au deschis un dosar penal. La Galați, jandarmii au confiscat de la protestatari numeroase obiecte periculoase, inclusiv cuțite.

La Brăila, jandarmii au fost atacați cu pietre de aproximativ 100 de persoane și au reușit să prindă 19 agresori.

„În jurul orei 23:45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecția Căii Călărașilor cu Bulevardul Independenței și s-a urcat în două taxi-uri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliție și de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanții violenți au fost somați să coboare, dar aceștia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru aplicarea măsurilor legale”, a anunțat Jandarmeria Brăila.

Unul dintre tinerii duși la secția de Poliție susține că a avut un conflict cu un jandarm. Deoarece i s-a făcut rău, tânărul a fost transportat la spital. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru comportament abuziv.

„La sediul Poliției Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancționați în urma intervenției jandarmilor la manifestațiile publice avute loc pe raza municipiului. În sediul subunității, una dintre persoane a reclamat faptul că a avut o altercație cu un jandarm, solicitând să depună plângere penală. Polițiștii s-au sesizat pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta solutionare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul București”, au anunțat reprezentanții IPJ Brăila.

La protestul de la Galați au participat mai puține persoane în comparație cu zilele precedente. Totuși, jandarmii au avut treabă ei constatând 4 infracțiuni de port ilegal de obiecte periculoase. De asemenea, au fost 21 de amenzi în cuantum total de 20.700 lei și un avertisment.

La Tecuci, jandarmii au găsit asupra participanților la protest un baston telescopic și spray cu substanțe iritant-lacrimogene. Pe lângă aceste infracțiuni, au mai fost date 22 de amenzi în valoare totală de 11.500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și circulația după ora 22.00.

 FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea


Distribuie articolul

You May Also Like