Se strică vremea. La Galați și la Brăila o să plouă torențial și o să bată vântul cu putere

Distribuie articolul

Se strică vremea la Galați și la Brăila. Meteorologii anunță că în următoarele ore ar putea ploua abundent în cea mai mare parte a țării, inclusiv în regiunea Dunărea de Jos. De altfel, specialiștii au emis o atenționare meteorologică de tipul cod galben, care vizează fenomene precum instabilitate atmosferică ridicată şi cantităţi de apă însemnate.

Avertizarea de vreme rea este valabilă de miercuri, la ora 08.00, până joi, la ora 18.00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Asta înseamnă că va ploua și că vor fi fulgere și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, au anunțat reprezentanții ANM.


Distribuie articolul

You May Also Like