Săraci, dar cu coada în sus. Gălățenii nu s-au bulucit la Bursa Locurilor de Muncă

Distribuie articolul

Interes moderat pentru Bursa Locurilor de Muncă din Galați. Deși organizatorii târgului au adus un număr record de joburi, gălățenii nu au venit în număr foarte mare la Universitatea Dunărea de Jos. Culmea, în Galați rata șomajului este aproape dublă față de cea națională.

Conform statisticilor oficiale, județul Galați se află pe locul 6 în topul național al șomajului. Rata șomajului este 7,3% ceea ce înseamnă că în județ există 14.220 de șomeri, dintre care 1.335 primesc lunar ajutor de șomaj. Având acest tablou sumbru deasupra capului, organizatorii ar fi fost gata să parieze pe un succes nebun al evenimentului. Nu a fost să fie: dacă în prima parte a dimineții, holul mare al universității gălățene a fost animat, spre prânz numărul vizitatorilor a scăzut foarte mult. Totuși, conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați își păstrează optimismul.

„Bursa Locurilor de Muncă mi se pare că a ieșit mai bine decât anul trecut. Nu mă refer la angajatori, pentru că și anul trecut au fost multe oferte de locuri de muncă, ci la participanți. Anul acesta, cei care au vizitat standurile parcă au fost mai interesați, vom vedea rezultatele”, a declarat Cezar Năstase, directorul AJOFM Galați.

La evenimentul de la Galați au participat aproximativ 85 de angajatori care au pus la bătaie peste 3.000 de joburi, aproape dublu decât în anii trecuți. Nici o surpriză, cei mai căutați sunt agenții de vânzări, șoferii, bucătarii, ospătarii, patiserii, lăcătușii, zidarii, mecanicii auto și vânzătorii. În oferta agenților economici care au venit la Bursa Locurilor de muncă au fost și poziții de economist, inginer, asistent medical și consultant financiar.

Distribuie articolul

You May Also Like