VIDEO/Pelerinaj impresionant de Florii. Peste o mie de credincioși, la procesiunea din Galați

Distribuie articolul

Sute de persoane din Galați și din alte zone ale țării au participat la tradiționalul pelerinaj de Florii. Procesiunea s-a desfășurat sâmbătă după amiază pe strada Domnească, între biserica Vovidenia și Catedrala Arhiepiscopală. Coloana formată din peste o mie de credincioși și preoți a avut circa un kilometru lungime și a blocat complet circulația auto pe strada Domnească timp de o oră.

Ceremonie care reproduce intrarea Domnului Iisus în Ierusalim a început la biserica Vovidenia și s-a încheiat la catedrală unde participanții au primit binecuvântarea lui IPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos. În fruntea coloanei au fost crucea și icoana care îl prezintă pe Iisus la intrarea în Ierusalim iar oamenii au purtat în mâini flori și crenguțe de salcie. La catedrală, arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a sfințit icoana, a citit din Evanghelie și a udat cu agheasmă mulțimea și florile, în timp ce oamenii se rugau pentru sănătate. Printre participanți au fost și numeroase persoane din alte zone ale țării care vin în fiecare an la procesiunea de Florii de la Galați.

„Noi venim de la țară, am stat 25 de ani în București, apoi ne-am mutat la țară, în comuna Tutova, dar în fiecare venim la Galați pentru a participa la procesiunea de Florii. Am descoperit aici acest obicei, ne place foarte mult, acest obicei este medicament și tratament pentru noi”, a spus o credincioasă venită din județul Vaslui.

Procesiunea s-a încheiat în jurul orei 16.00 cu o slujbă ținută de IPS Casian Crăciun la catedrală.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns