Cazul revoltător al fetei din Galați, plină de sânge și neglijată de polițiști, face victime. Directorul unei instituții a demisionat

Distribuie articolul

Ciprian Groza, directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, a plecat din funcție. Demisia survine la 24 de ore după ce acesta a făcut o serie de declarații scandaloase despre fata aflată în grija statului, care a fost găsită pe o stradă din orașul Galați, plină de sânge și în stare de șoc.

Declarațiile lui Ciprian Groza au stârnit indignarea tuturor. Ieri (luni, 5 august-n.r.) directorul demisionar a vorbit despre cazul fetei de 14 ani, care nu a primit ajutor de la polițiști, deși era plină de sânge, spunând că a fost o întâmplare nefericită. Asta în condițiile în care în acest caz există suspiciunea producerii unui viol. De asemenea, directorul adjunct al DGASPC a spus că a existat un act sexual consimțit, deși este vorba despre doi minori de 14 ani.

Dacă nu ar fi demisionat, Ciprian Groza ar fi fost demis la solicitarea președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. Acesta s-a declarat revoltat de afirmațiile directorului și a anunțat că începând de luni, 5 august, atât la Direcția pentru Protecția Copilului, cât și la centrul de plasament de care aparține fata de 14 ani, sunt făcute anchete. Rezultatele verificărilor vor fi făcute publice în curând și în funcție de acestea vor fi luate și alte măsuri, inclusiv demiteri ale persoanelor care au comis greșeli.

„Pentru declarația revoltătoare care aparține directorului adjunct, i-am cerut demisia de urgență. Demisia a și venit, o am aici. Este o declarație inacceptabilă, ne voi accepta nicioadată asemenea declarații, mai ales că este vorba despre o instituție care are grijă de copii. Ieri am dispus o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat la Direcția pentru Protecția Copilului și dacă se fac vinovate și alte persoane voi lua măsuri. După ce voi avea rezultatul anchetei, nu voi ezita să iau măsuri, indiferent de cine va fi găsit vinovat”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

În paralel, continuă anchetele făcute la Poliție și audierile minorilor implicați, dar și ale martorilor.


Distribuie articolul

You May Also Like