Podul de la Valea Mărului va fi refăcut cu bani de la CJ Galați. Obiectivul ar putea fi gata în timp record!

Distribuie articolul

Consiliul Județului Galați va construi un pod pe DJ 251G. Este vorba despre trecerea peste pârâul Găunoasa care s-a prăbușit în urmă cu două săptămâni din cauza alunecărilor de teren. După ce au analizat situația, reprezentanții CJ au decis că podul prăbușit nu mai poate fi reparat și că este nevoie de un pod nou. Cu o viteză de reacție cu care gălățenii nu sunt obișnuiți, conducerea CJ a analizat problema, a luat o decizie, a întocmit un proiect, l-a pus pe ordinea de zi a ședinței consiliului și a obținut aprobarea acestuia. Totul în mai puțin de două săptămâni. Iar dacă parcurge la fel de rapid următorii pași birocratici și nu se împiedică în licitații, podul ar putea să fie palpabil în toamna acestui an.

„Prin soluţia propusă se prevede realizarea unui pod nou, pentru asigurarea continuității transportului pe DJ 251G, peste pârâul Valea Găunoasa, podul existent, deteriorat ireversibil, urmând a fi desființat. Soluția propusă prevede: realizarea unui pod din beton armat cu suprastructură din grinzi prefabricate L=8,00 m, placă suprabetonare din beton monolit, îmbrăcămintea căii pe pod din două straturi de asfalt, parapeți metalici direcționali, rampe de acces, sferturi de con, casiurui de descărcare a apelor meteorice, scări de acces sub pod, lucrări de semnalizare rutieră”, se arată în proiectul aprobat de consilierii județeni.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.542.257 lei (inclusivTVA). Proiectul prevede și intervenții la albia pârâului.

„Se prevăd măsuri de refacere a sistematizării verticale a terenului și de refacere a zonei aferente podului, precum și lucrări de calibrarea albiei, de consolidare și de apărare a malurilor pârâului, în zona viitorului pod”, precizează reprezentanții CJ Galați.

Podul de pe Drumul Județean 251G, care leagă localitățile Valea Mărului și Măcișeni s-a prăbușit pe 18 martie. O bucată din obiectivul care face trecerea peste pârâul Găunoasa s-a desprins din cauza unei alunecări de teren. Podul avea probleme din septembrie, 2016, când fusese afectat de infiltrațiile de apă, iar Consiliul Județean aprobase recent un proiect privind reabilitarea structurii. În prezent, circulația auto se desfășoară pe o rută ocolitoare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns