12 firme locale sunt acreditate pentru selecția și plasarea gălățenilor care vor să lucreze în străinătate

Distribuie articolul

Migraţia forţei de muncă este un fenomen încă prezent în societatea românească, amploarea acestuia fiind generată de plecările pe cont propriu, demers greu de controlat.

În acest sens, Inspecţia Muncii a elaborat împreună cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale Planul de acţiune pentru informarea şi protecţia lucrătorilor sezonieri pentru anul 2021.
Având în vedere numărul mare de români care se deplasează în afara ţării, pentru a lucra ca sezonieri, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale împreună cu Inspecţia Muncii, a demarat campania ”Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile”.


Scopul acestei campanii este de a diminua riscurile şi vulnerabilităţile cu care această categorie de lucrători s-a confruntat în trecut, în special din cauza muncii în condiţii ilegale şi a lipsei de informaţii privind legislaţia specifică a ţărilor în care merg.


În acest scop ITM Galați a solicitat Instituţiei Prefectului Judeţul Galaţi colaborarea în vederea diseminării materialelor informative privind munca sezonieră, munca în străinătate, prin afişare de către primăriile din judeţ a acestor materiale.


Începând cu sfârșitul lunii martie inspectorii de muncă gălățeni au distribuit peste 450 de broşuri transmise de Inspecţia Muncii, care conţin informaţii utile privind munca în Germania, precum şi materiale informative privind munca în străinătate, în locuri consacrate ca având afluenţă de persoane: gări, autogări, staţii de transport în comun, pieţe, instituţii de colectare a taxelor, instituţii de furnizare de utilităţi, hipermarketuri/marketuri, primării inclusiv în localităţile rurale din judeţul Galaţi.


Deasemenea, pe pagina de Facebook a instituției sunt preluate materialele difuzate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale privind munca sezonieră în Germania, Spania, UK precum şi munca în străinătate cu atenţionare asupra condiţiilor de intrare în ţară în contextul pandemiei de Covid 19.


Una dintre informațiile de interes pentru gălățenii care doresc să lucreze în străinătate, potrivit informării ITM, este lista cu societățile de selecție și plasare forță de muncă în străinătate.

Pentru Galați sunt acreditați doisprezece agenți economici care pot consilia și sprijini gălățenii să își găsească un job în străinătate.


Distribuie articolul

You May Also Like