VIDEO/ O negresă îmbrăcată în costum popular a făcut campanie pentru familia tradițională

Distribuie articolul

Cu o săptămână înainte de cel mai tradițional referendum, reprezentanții Administrației Piețelor Agroalimentare Galați (pe scurt, pesediștii de la piață) au făcut o simulare privind familia neaoșă. Ei au organizat o nouă ediție a Târgului de Toamnă de la care nu au lipsit tradiționalele grătare, legume, formații de muzicanți și manechine de culoare.

Ce poate fi mai tradițional decât Târgul Recoltei de la Piața Centrală din Galați? În mod tradițional, gălățenii tradiționaliști vin la piață ca să cumpere produse tradiționale și să pregătească tradiționalele conserve pentru iarnă. Tot la piață sunt fumul tradițional de la grătare, sprițul tradițional, îmbulzeala tradițională și hoții care respectă și ei tradițiile de profil. Nu în cele din urmă, prețurile fructelor și legumelor cresc în mod tradițional chiar în preajma Târgului de Toamnă, intermediarii tuciurii de la tarabe își iau fețele de producători tradiționali, iar politicienii fac tradiționalele băi de mulțime în timp ce cască ochii și spun tâmpenii.

Oricum, ideea de bază a Târgului de Toamnă este tradiția. O vedem peste tot, pe tarabele cu legume și fructe, prin fumul gros de la grătare, în paharele cu vin și în corturile meșteșugarilor populari. De exemplu, la standul cu plăcinte moldovenești am zărit o arătare tradițională, de la noi din Covurlui. Este vorba despre un manechin de culoare (culoare neagră, vezi foto) îmbrăcat în costum tradițional. După trăsături și după costumul popular, deducem că duduia manechin care îi ademenea pe gălățeni la plăcinte moldovenești este din Chiraftei, Negrea sau Ciorăști. Fânul și lipsa încălțărilor vin să întărească scena tradițională dintr-o regiune prăpădită, cu mulți oameni rupți în fund de sărăcie și negri de supărare. În plus, în spatele doamnei de culoare se vede un pitic, semn că organizatorul standului și-a propus să reproducă o scenă din tradiționala poveste Alba-Neagra ca Zăpada și un pitic.

Negresa cu ie de la piața din Galați a scos capul în lume cu o săptămână înainte de marele referendum pentru familia tradițională. Pe 6 și 7 octombrie, toți negrii și negresele din comunitățile tradiționale din România vor merge la urne ca să sprijine valorile fundamentale ale societăţii româneşti. De aceea, lozinca bărbaților și femeilor care sprijină referendumul ar trebui să fie ușor modificat, astfel: Apără copiii României. Dacă nu vii la vot, doi bărbați albi vor putea adopta un copil, iar în școală copiii vor fi învățați că mama nu e neagră ca smoala și tata nu-i nici el!

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like