Anul universitar începe fără noutăți importante la Universitatea Dunărea de Jos din Galați

Distribuie articolul

Luni, 1 octombrie, începe anul universitar. La Universitatea Dunărea de Jos din Galați peste 11.000 de studenți sunt așteptați să participe la ceremoniile de deschidere a anului. La fel ca anul trecut, fiecare facultate își organizează propria ceremonie iar la manifestări nu și-au anunțat prezența reprezentanți ai Guvernului sau alte oficialități de la București.

Conform statisticilor, în anul universitar 2018-2019, numărul studenților de la Dunărea de Jos a scăzut cu 500 de persoane. Cele 13 facultăți de la Galați, plus secțiile externe de la Cahul, Republica Moldova, și de la Enna, Italia, au 11.500 de studenți. Dintre aceștia, 2.200 de persoane sunt boboci în anul 1. Lor li se alătură 160 de persoane care s-au înscris la cursurile Universității Vârstei a Treia. În premieră, specializarea Piscicultură din cadrul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor și-a suspendat cursurile timp de un an din cauza numărului mic de studenți care s-au înscris la admitere.

Pentru anul universitar care începe luni, UDJ le oferă studenților din alte orașe 3.000 de locuri de cazare. În campus, studenţii beneficiază de săli de lectură, rețea de internet și cablu tv, săli de fitness și puncte de prim ajutor. De asemenea, în campus sunt cantine, cabinet medical dotat cu ambulanță, centru de mediere socială, o capelă și un post de poliție.

Studenții primesc abonamentele de călătorie pe traseele Transurb începând de luni. Este vorba despre tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care beneficiază de reduceri la transportul în comun și care sunt studenți la una dintre instituțiile de învățământ superior cu acreditare din municipiul Galați. Abonamentele de călătorie se eliberează pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie în baza actului de identitate, a carnetului de student vizat pe noul an universitar sau a unei adeverințe cu ștampila unității de învățământ. Pentru a evita aglomerațiile la casele de bilete până pe 7 octombrie, studenții pot circula cu vechiul abonament de călătorie. În intervalul 1-7 octombrie, studenții trebuie să aibă vechiul abonament de călătorie care expiră pe 30 septembrie.

O ceremonie dedicată deschiderii anului universitar are loc luni, 1 octombrie, și la Universitatea Vârstei a Treia. Proiectul ajuns la a treia ediție se adresează persoanelor care au cel puțin 55 de ani și doresc să se reîntoarcă pe băncile școlii. Modulele au fost organizate în funcție de cereri, pe specializările Drept, Medicină, Artă, Cultură şi Civilizație, Istorie, Filosofie, Teologie, Kinetoterapie, Turism, Economie, Geopolitică și Relații internaționale, Psihologie și pedagogie, Nutriție și Știința Alimentației, Ştiinţă și Inginerie. Activitățile se vor desfășura timp de un an sub formă de prelegeri și conferințe, ateliere de dezbatere și seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate și promenade. Organizatorii anunță că o grupă va avea în jur de 25 de persoane iar un modul va dura circa o lună. La final, cursanții vor primi un certificat de participare.


Distribuie articolul

You May Also Like