Viața gonflabilă a gălățenilor

Distribuie articolul

Gălățenii sunt luați la mișto. La plaja de la Turnul de televiziune, de exemplu, li s-au promis bazine de înot și s-au ales cu o piscină gonflabilă. Mai bine așa decât deloc, s-au grăbit să spună investitorii care au bătut palma cu primarul Ionuț Pucheanu. Nu-i bine deloc, spunem noi, în condițiile în care acolo erau anunțate bazine moderne cu bulbuci, tiroliene și alte șmecherii de tip aqua land.

Nu despre plajă dorim noi să vorbim. S-au spus prea multe și s-au întâmplat prea puține. Pățania de la plajă este clasică, se tot întâmplă de vreo 25 de ani încoace. Gălățenilor li se promit tot felul de lucruri trainice și li se oferă spoieli sau chestii gonflabile care se sparg la orice înțepătură politică. Asta în cel mai bun caz pentru că și țeapa face parte din meniul edilitar.

Felul în care sunt tratați gălățenii ține de seriozitatea investitorilor dar și de experiențele anterioare. La Galați lumea se entuziasmează atunci când cineva debitează promisiuni mărețe și nu protestează când respectivul este prins cu rața în gură. În plus, se pare că gălățenilor le plac aurolacii politici care suflă în tot felul de proiecte de gumă. L-au avut de mai multe ori pe Durbacă Eugen care a promis pod și aeroport dar a încurcat proiectele și și-a construit o mândrețe de clădire în mijlocul orașului.

Apoi, a venit Dumitru Nicolae care nu a promis nimic și s-a ținut de cuvânt: a umflat o saltea, s-a culcat pe ea și s-a trezit câteva mandate mai târziu atunci când lupii tinerii din jurul său au spart pușculița orașului. Marius Stan, știți foarte bine, a umblat prin oraș cu un rățoi gonflabil cu față de tunel în timp ce gălățenii gură cască îl admirau de pe bacul pesedist. Iar acum am luat-o de la capăt. Mai bine punem primar o păpușă gonflabilă. Părerea mea.


Distribuie articolul

You May Also Like