UPDATE: DIICOT Galați, șah mat la proxeneții din Brăila 

Distribuie articolul

UPDATE

La data de 25.10.2017, procurorii DIICOT BT Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galați – SCCO Brăila au efectuat un număr de 34 percheziţii domiciliare, în municipiul Brăila, în judeţele Galaţi şi Dâmboviţa şi în localitatea Karlsruhe, Germania, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat in săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism si spălare de bani, grupare ce era coordonată de un nucleu constituit pe raza municipiului Brăila si a cărei activitate infracționala se consuma în state ale Uniunii Europene.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în primăvara anului 2012 un suspect, în calitate de lider (acționând însă sub protecția nașului său), împreună cu alţi 4 suspecţi, a constituit un grup infracțional organizat, specializat în obținerea de foloase patrimoniale din exploatarea sexuală (uneori cu acordul tinerelor, ori prin constrângerea sau inducerea în eroare a acestora) a mai multor tinere pe teritoriile mai multor state europene (Austria, Elveția, Germania, Belgia, Italia, Spania). La acest grup infracțional organizat au aderat în cursul anului 2013 și alte persoane.

S-a reţinut că membrii grupului au urmărit racolarea, transportul, cazarea și exploatarea unor victime într-un interval cât mai mic de timp, fapt care le-a asigurat rapid obținerea unor importante venituri materiale.

Pe fondul presiunilor, amenințărilor, șantajului exercitate de către membrii grupului infracțional, unele dintre tinerele care intrau în contact cu aceștia cedau și „acceptau” practicarea prostituției, iar banii obținuți din această activitate erau folosiți în cea mai mare parte de traficanți.

Astfel, în urma probelor administrate s-a stabilit faptul că liderul grupului coordona activitățile externe de trafic de persoane/proxenetism, asigurând protecția membrilor grupului, dându-le informații referitoare la locurile în care pot fi obținute sume importante de bani și la modul în care trebuia să le determine pe tinere să se prostitueze, primind în mod direct, sau prin intermediul altor persoane, o parte din banii obținuți de persoanele pe care le coordona sau cărora le asigura protecția.

Tinerele racolate și exploatate sexual proveneau, cu precădere, din medii sociale sărace, din familii dezorganizate, fără venituri importante.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare vor fi puse în aplicare 110 mandate de aducere şi vor fi luate măsuri asigurătorii asupra unor imobile, sume de bani, autovehicule, mijloace de transport pe apă, conturi şi alte bunuri de valoare.

Acţiunea s-a efectuat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Dâmboviţa, poliţiştii de investigaţii criminale ai I.P.J. Brăila, luptători S.A.S. şi jandarmi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

SURSA: Comunicat DIICOT

——————–

Ample percheziții, în această dimineață, la Brăila și în Germania, în fieful proxeneților. Procurorii DIICOT Galați au descins la zeci de adrese domiciliare din cartierul Brăilița și într-un oraș german, pentru destructurarea unei ample grupări infracționale de traficanți de carne vie. Cel puțin 20 de suspecți au fost ridicați cu mandate de aducere și sunt audiați. Dosarul este instrumentat de procurorii DIICOT Galați, prin Biroul de Combatere a Crimei Organizate Brăila, iar perchezițiile au fost făcute cu sprijinul trupelor speciale ale Poliției și Jandarmeriei Brăila. Surse apropiate anchetei susțin că proxeneții au câștigat sute de mii de euro din exploatarea sexuală a femeilor trimise în Germania să se prostitueze. Multe dintre ele minore, acestea erau adesea maltratate, sechestrate și obligate să întrețină raporturi sexuale cu clienții până la epuizare fizică. Din casele proxeneților, ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate au ridicat sume mari de bani, lei și valută, precum și bunuri de lux. Proprietăți și autoturisme de lux ale suspecților vor fi puse sub sechestru asigurător. Sunt așteptate măsuri preventive împotriva traficanților de persoane. Procurorii DIICOT cer mandate de arestare pe numele a cel puțin 10 proxeneți.


Distribuie articolul

You May Also Like