Rata şomajului creşte alarmant la Galaţi

Distribuie articolul

Galaţiul rămâne în continuare pe un loc fruntaș în clasamentul ratei șomajului. Conform ultimelor date făcute publice de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), judeţul nostru se clasează pe locul al treilea cu un procent de 9,23%, după Vaslui (10,49%) şi Teleorman (9,67%), cunoscute, de multă vreme, ca poluri ale sărăciei din România, fiind urmat de Buzău (8,94%), Mehedinţi (8,71%) şi Dolj (8,48%).

Rata șomajului la nivelul judeţului, cu mult mai mare decât cea naţională (4,81%), este în creştere, un aspect îngrijorător care ar trebui să dea de gândit autorităţilor locale.

În prezent, lipsa investiţiilor majore, potenţială sursă de noi locuri de muncă, a unei infrastructuri moderne în măsură să atragă investitori, închiderea treptată până la desfiinţare a fabricilor vechi sunt principalele cauze ale realităţii dureroase puse pe umerii populaţiei sărăcite, motive care fac ca judeţul Galaţi să se asemene Văii Jiului, un colţ uitat de lume, izolat, tot mai aproape de fundul prăpastiei economice şi sociale.


Distribuie articolul

You May Also Like