Veterinarii de la DSVSA Galați sunt așteptați la un mare grătar. Cetățenii din numeroase sate gălățene și-au tăiat porcii de frica pestei porcine

Distribuie articolul

Umblă un zvon conform căruia reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Galați (DSVSA) vor avea o mare surpriză. Veterinarii să pregătesc pentru o acțiune de eutanasiere a porcilor din satul Vameș, comuna Piscu, acolo unde există o suspiciune privind prezența virusului pestei porcine. Despre suspiciune au aflat și localnicii care au început să-și taie porcii, astfel încât nu se știe ce treabă vor mai avea veterinarii de făcut dacă prezența virusului va fi confirmată de laboratorul de la București.

Deși nu există o confirmare oficială, virusul pare să fi pătruns într-o gospodărie din satul Vameș, comuna Piscu. Ar fi cel de al doilea focar de pestă porcină africană din județul Galați după cel confirmat în urmă cu câteva săptămâni la Suceveni. Situația este neclară la Vameș unde oamenii au început să taie porcii imediat ce au auzit că pesta le dă târcoale. De asemenea, pe parcursul nopții trecute mai mulți porci bolnavi au fost ridicați din gospodării de veterinarii Direcției Sanitar Veterinare Galați.

Dacă suspiciunea privind prezența virusului va fi confirmată de Laboratorul de Referință din București, toți porcii din sat vor fi eutanasiați. Probleme ar putea fi și în localitățile Umbrărești și Rediu. Și de acolo au fost trimise probe la București pentru a se stabili dacă porcii s-au îmbolnăvit de pesta porcină. Pe modelul Piscu, localnicii din satele menționate și din alte localități își sacrifică porcii.


Distribuie articolul

You May Also Like